Normal_studenten__laptop__digitaal__hbo__uni__studeren__werken__groep

De online cursus Data Analysis: Take it to the MAX van Felienne Hermans heeft bij de 'Wharton-QS onderwijsprijzen' de eerste prijs gewonnen in de categorie Regional Award Europe. Dit is de prijs voor het beste ingezonden onderwijsinnovatie-project in Europa. Dit meldt TU Delft.

De jury prees voornamelijk de pedagogische kwaliteit van de cursus Data Analysis. De behoefte van de arbeidsmarkt aan mensen met kennis en vaardigheden op het gebied van data analyse en het omgaan met (Excel)spreadsheets speelde ook een grote rol. Studenten die deelnamen aan de cursus waren zeer enthousiast over de inhoud ervan en de manier waarop Felienne Hermans de informatie overbracht.
 
Data Analysis: Take it to the MAX is een gratis online cursus (Massive Open Online Course) voor efficiënter gebruik van data en spreadsheets. Deelnemers leren grote hoeveelheden data te implementeren in spreadsheets, en leren deze te analyseren en te visualiseren. Dit wordt gedaan door middel van videocolleges en op praktijk gebaseerde oefeningen. De MOOC wil studenten, onderzoekers en medewerkers in bedrijven en instellingen overal ter wereld helpen om beter gebruik te maken van beschikbare data. 
 
De Wharton Awards zijn een initiatief van QS (Quacquarelli Symonds, in Nederland vooral bekend van de QS ranglijst van universiteiten) en het Wharton SEI Center for Advanced Studies in Management. Wharton en QS willen allerlei ontwikkelingen die online onderwijs ondersteunen, zoals online cursussen, apps en leeromgevingen, belonen met een prijs. Ruim 500 universiteiten en bedrijven uit 50 landen dongen mee naar de Wharton Awards.
 
© Nationale Onderwijsgids