Logo_aps_logo

Onderwijsinstituut Stichting APS bouwt haar trainings- en adviesactiviteiten af. Het instituut ondervindt evenals andere onderwijsinstellingen de consequenties van veranderde financieringslijnen. De organisatie heeft hier de afgelopen jaren op verschillende wijzen op geanticipeerd en geacteerd. Zonder succes. APS Interim BV en APS IT-diensten BV gaan wel door met hun bedrijfsactiviteiten. Dat meldt APS.

Het instituut heeft intensief gewerkt aan een marktgerichte koers, met kwaliteit hoog in het vaandel. Er is afgeslankt, primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn versoberd, er is intensief gesproken met potentiële partners. Ook andere scenario’s zijn onderzocht om de continuïteit voor werknemers en opdrachtgevers te blijven waarborgen. Hieruit zijn geen mogelijkheden voortgekomen die voldoende zekerheid bieden om het voortbestaan van de organisatie op de lange termijn te garanderen. Daarom heeft de raad van toezicht, na consultatie van, en in afwachting van advies van de ondernemingsraad, het voorgenomen besluit genomen de bedrijfsactiviteiten gecontroleerd af te bouwen.

Lopende opdrachten, conferenties en studiedagen vinden doorgang. Reeds gemaakte afspraken zullen worden nagekomen. Het instituut zit niet in acute financiële nood en heeft de middelen om de afbouw gecontroleerd te laten verlopen. De binnen APS opgedane kennis blijft behouden voor het onderwijsveld. En ook APS IT-diensten blijft haar klanten in het onderwijs bedienen.

© Nationale Onderwijsgids