Normal_normal_hiking-691738_640

Op vrijdag 27 & zaterdag 28 november zal de Jaarbeurs Utrecht in het teken staan van oriëntatie, ontmoeting, inspiratie en avontuur: De BuitenlandBeurs 2015. Meer dan zestig internationale onderwijsinstellingen en organisaties informeren de bezoekers over de vele mogelijkheden en een kwalitatief inhoudelijk programma completeert het buitenland-gevoel.

De overheid stimuleert studenten steeds meer om internationale uitwisselingsprogramma's te volgen. Ook wil de overheid een weg naar het buitenland financieel aantrekkelijk maken voor studenten. Op De BuitenlandBeurs is alle informatie te vinden over studies, stages, vrijwilligerswerk en taalcursussen in het buitenland. Steeds vaker besluiten jongeren hun vervolgstudie buiten onze landsgrenzen te gaan volgen of voltooien. Of zij kiezen voor een tussenjaar na het voortgezet onderwijs.

Tijdens de beurs zijn ook interessante lezingen in één van de twee lezingenzalen te bezoeken. Verder kunnen studenten zich laten informeren door organisaties als DUO, EF, Kilroy en EP-Nuffic over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met een buitenlandavontuur. Denk hierbij aan zaken als de financiering, huisvesting en cultuur.

Naast deze informatieve sessies is er ook ruimte voor spannende buitenlandervaringen. Zo komt Dennis Storm, bekend van onder andere 3 Op Reis en BNN, tips geven om ook “epic” de wereld rond te reizen.
De BuitenlandBeurs is op beide dagen geopend van 10:00 uur tot 16:00 uur en de toegang is gratis. Aanmelden kan via www.buitenlandbeurs.nl.

© Nationale Onderwijsgids