Normal_pentanova_de-academie_schoolleiders_opleidingen

De Amsterdam Business School (ABS) van de Universiteit van Amsterdam, Amsterdam Data Science (ADS) en ORTEC starten The Analytics Academy. De Academy biedt een breed scala aan opleidingsprogramma's op het gebied van Big Data, Business Analytics & Data Science, voor bestuurders, managers, projectleiders en hands-on specialists. Het gaat om zowel maatwerkopleidingen voor specifieke opdrachtgevers als opleidingen voor individuele professionals. Dat meldt ABS.

Onder invloed van het internet en mobiel is er nu overal data, in grote hoeveelheden. Dat is de reden dat Big Data en Business Analytics belangrijke thema's in onze samenleving zijn geworden. Ze gaan over het vinden van verborgen patronen in de bedrijfs- en andere data, gebruikmakend van geavanceerde rekentechnieken, zodat de maatschappij, het bedrijfsleven en de overheid echt van de data kunnen profiteren.

"De nauwe samenwerking met ORTEC en Amsterdam Data Science is even uniek als noodzakelijk", aldus Marc Salomon, voorzitter van ABS. "De vraag naar skills in Big Data & Business Analytics is de laatste tijd explosief gestegen. Recent onderzoek door de Nationale Denktank voorspelt een extra vraag van 8.000 mensen in 2018. Bedrijven zoeken hard naar (jong) talent en naar opleidingsmogelijkheden. Ze zoeken mensen in wie kennis vanuit verschillende disciplines verenigd is. Door de samenwerking met ORTEC kunnen we als Amsterdam Business School voorzien in die vraag, met docenten uit de wetenschap en praktijk van de zakelijke dienstverlening."

Aart van Beuzekom, oprichter en CEO van ORTEC, zocht voor de opleidingsactiviteiten van ORTEC naar een gerenommeerde partner in de academische wereld: "Specialisten op het terrein van Big Data en Business Analytics moeten theoretische kennis combineren met praktijkervaring. Academici zijn sterk in het ontwikkelen van nieuwe theorie, wij brengen de theorie in de praktijk. Deze combinatie is daarmee ideaal voor een Academy." Uniek is, dat deelnemers aan de opleidingen toegang krijgen tot een platform om zelf Big Data & Business Analytics-toepassingen te ontwikkelen.

© Nationale Onderwijsgids