Normal_onderwijs_schoolbord_

Op 7 november wordt in Rotterdam de Nationale Schoolleiders Top georganiseerd. Het doel van de Top is een stap te maken naar nog beter onderwijs. De Top wordt georganiseerd door het Ministerie van OCW, School aan Zet, VO academie en stichting LeerKRACHT en wordt ondersteund door NL2025, een nieuw platform van meer dan tachtig bekende en minder bekende Nederlanders uit verschillende disciplines van de samenleving. Dat meldt NL2025.

Uit de enquête ‘Namens Nederland’ uitgevoerd door onder andere NL2025 onder meer dan 100.000 inwoners van Nederland is gebleken dat de inwoners binnen de thema’s onderwijs, duurzame groei en vitale samenleving verbeteringen voor de toekomst willen zien én zich daarvoor willen inzetten. NL2025 gaat met die wens van Nederland aan de slag door mensen met elkaar te verbinden en bestaande initiatieven rondom onderwijs, groei en vitale samenleving te steunen. Door zich gezamenlijk in te zetten probeert ze de positieve impact van deze initiatieven binnen korte tijd zo groot mogelijk te laten zijn.

NL2025 gelooft dat ze een toekomstwens van de inwoners van Nederland kunnen realiseren door te kiezen voor excellent onderwijs. De organisatie hoopt dat te kunnen bereiken door onder meer dat wat goed werkt in het onderwijs uit te vergroten. Het is van groot belang dat de schoolleider, een sleutelfiguur in de continu veranderende wereld van het voortgezet onderwijs, geïnspireerd is en blijft en dat hij of zij de teams op de scholen kan stimuleren iedere dag het beste onderwijs te bieden. Daarom wisselen op 7 november meer dan zeventig aangesloten NL2025-ers ervaringen uit met de schoolleiders over leiderschap. Het is daarmee de eerste keer dat schoolleiders en mensen van buiten het onderwijs op deze schaal kennis en inspiratie delen. 

© Nationale Onderwijsgids