Normal_jeruzalem_israel_tempel_joods_jodendom

Van 26 december tot 3 januari vindt in Jeruzalem het jaarlijkse docentenseminar 'Lesgeven over WOII en de Holocaust' plaats. Het seminar wordt aangeboden door de International School for Holocaust Studies in Jeruzalem en is met name bedoeld voor leraren Geschiedenis en Maatschappijleer uit het voortgezet onderwijs. Via het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) kunnen ook Nederlandse onderwijzers zich inschrijven voor de studiereis, zo meldt het centrum.

Het seminar vindt plaats in het museum Yad Vashem in Jeruzalem. Het museum stelt materiaal beschikbaar voor de workshops. Ook zullen diverse internationale experts lezingen geven met verdieping over de Holocaust en het maatschappelijk belang van onderwijs over dit thema. Daarnaast staan er uitstapjes naar de stad Jeruzalem op het programma.

Er zijn 25 plaatsen beschikbaar. Docenten die zich aanmelden moeten daarom onder meer een motivatiebrief meesturen waarin zij uitleggen waarom zij geïnteresseerd zijn in het onderwerp. Op 22 november staat een voorbereidend seminar gepland. Deelname aan dit seminar is verplicht voor deelname aan de studiereis. Inschrijven kan tot 20 oktober 2015. Meer informatie over de studiereis en de inschrijving is te vinden via holocausteducatie.nl.

© Nationale Onderwijsgids