Normal_euro_geld_betalen__9_

De gemeente Den Haag trekt in 2015 1 miljoen euro extra uit voor onderwijs aan volwassenen. Laagopgeleiden en laaggeletterden moeten hiervan gaan profiteren. Dat meldt de gemeente Den Haag.

Het geld komt bovenop de 2,6 miljoen euro die de gemeente al uittrekt voor volwasseneneducatie. Wethouder Ingrid van Engelshoven: "Het Rijk bezuinigde de afgelopen jaren bijna 80 procent op taaltrajecten voor volwassenen. Om goed mee te kunnen in de samenleving is het belangrijk dat je taalvaardig bent. Met extra middelen willen we taalachterstanden bij volwassenen terugdringen."

In het coalitieakkoord Vertrouwen op Haagse Kracht staat dat er jaarlijks 1 miljoen extra voor volwasseneneducatie is in de periode 2015-2017. Nederlandstalige werknemers, EU arbeidsmigranten, asielzoekers en nieuwkomers gaan ervan profiteren. Ook worden van de gelden taalvrijwilligers opgeleid. Die kunnen daarna bij ROC Mondriaan aan de slag om cursisten te begeleiden. Het aantal online oefenprogramma's wordt ook uitgebreid.

© Nationale Onderwijsgids