Normal_verzetsmuseum_inside

Kinderen hebben het Verzetsmuseum Junior in Amsterdam beoordeeld als het beste museum van 2015 in de verkiezing van het 'kidsproof' museum. Het afgelopen jaar is het museum door bijna 2900 kinderen getoetst op kindvriendelijkheid. Het kindermuseum kreeg het rapportcijfer 8,9. Via een app konden de kinderen tussen zes en twaalf jaar hun stem uitbrengen onder de 419 musea die zij bezochten. Dat meldt Parool.

De kinderen hebben de musea beoordeeld op kwaliteit van de tentoonstelling en wat er te doen en te leren is voor kinderen. De kinderen mochten ook aangeven wat ze zouden veranderen als ze zelf één dag museumdirecteur waren. In het Verzetsmuseum leren kinderen hoe leeftijdgenootjes leefden in de Tweede Wereldoorlog. Zo komen ze meer te weten over het dagelijkse leven, de jodenvervolging, het verzet en hoe het was om in een NSB-gezin te leven.

De verkiezing is een initiatief van de Museumvereniging om museumbezoek onder kinderen te stimuleren. Naast het Verzetsmuseum werd de de top drie aangevuld met Naturalis in Leiden en het Spoorwegmuseum in Utrecht.

© Nationale Onderwijsgids