Normal_rijksmuseum_van_oudheden__leiden

Op woensdag 15 april organiseert het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden de jaarlijkse informatiemiddag over hun educatieve aanbod voor het komende schooljaar. Dit jaar staat het Museumdocent in de klas-programma en twee nieuwe tentoonstellingen centraal. Dit meldt het Rijksmuseum van Oudheden. 

Op de informatiemiddag vertellen museumdocenten Elsbeth Tjon Sie Fat en Petra Hogenboom over het programma Museumdocent in de klas. Ook wordt er vertelt over twee nieuwe museumlessen: Romeinse Kust en Egypte met Dummie de Mummie. Hierna volgen er verschillende workshops waar deelnemers uit kunnen kiezen, bijvoorbeeld de workshop Tijdvakken en museumcollectie. Het museum biedt als onderdeel van de basisonderwijsdag ook de ruimte om het museum te bezoeken en met collega-docenten van gedachten te wisselen.

Deelnemen aan de basisonderwijsdag is gratis. Voor alle deelnemers ligt er ook een exemplaar van het Dummie de mummie-boek klaar. Meer informatie en het aanmeldingsformulier is te vinden op de website

© Nationale Onderwijsgids