Logo_ppsi

De projectgroep Preventie Seksuele Intimidatie (PPSI) van de Stichting School & Veiligheid organiseert op 8 april een bijeenkomsten voor vertrouwenspersonen in het onderwijs. De PPSI-conferentie staat geheel in het teken van vakmanschap en is bedoeld voor vertrouwenspersonen die meer professionaliteit willen bereiken in de uitvoering van hun functie. Dit meldt Stichting School & Veiligheid.

In het ochtendprogramma worden de recente ontwikkelingen besproken die voortkomen uit het nieuwe wetsvoorstel 'Sociale veiligheid op school' en de gevolgen hiervan voor de praktijk. Daarna wordt gekeken naar de taken die een vertrouwenspersoon zoal heeft. Deelnemers krijgen de kans ervaringen uit te wisselen met collega's en zo vakkennis en vaardigheden bij te schaven.

De Trainersgroep Wilde Kastanje zal in korte toneelstukken schoolsituaties uitbeelden waarop de deelnemers kunnen reageren en daarmee het verloop van de gespeeld situatie kunnen bepalen. In de middag staan er diverse workshops op het programma. Deze richten zich op de basistaken van vertrouwenspersonen en helpen om op een professionele manier een bijdrage te leveren aan een veilig schoolklimaat. In de workshops worden daarvoor casussen, spelvormen en vaardigheidsoefeningen ingezet.

Download hier het programmaboekje 'Vakmanschap; vertrouwen in uitvoering' (pdf) voor een volledige beschrijving van de conferentie. De bijeenkomst vindt plaats op 8 april van 9.30 uur tot 16.30 uur in het congrescentrum Regardz Eenhoorn in Amersfoort. De kosten bedragen 249,- per persoon.  Aanmelden kan via het online inschrijvingsformulier op www.ppsi.nl.

© Nationale Onderwijsgids