Normal_insect_food_stall

Voor ondernemers houdt HAS Hogeschool in samenwerking met New Generation Nutrition (NGN) op 25 maart een trendcollege. Het is bedoeld voor ondernemers die geïnteresseerd zijn in het grootschalig produceren en verwerken van eetbare insecten voor de commerciële markten. Het college wordt 's ochtends gehouden op de HAS Hogeschool in Den Bosch. Dit meldt HAS Hogeschool.

Vanuit de agrarische sector en van (oud)studenten van de diverse agrarische opleidingen komt steeds meer interesse voor insectenkweek. Maar over dit onderwerp is nog niet alles uitgezocht en vastgelegd. Daarom wordt het trendcollege georganiseerd. Hier krijgen de deelnemers onder andere de basiskennis voor het opstarten van een insectenkweek. Er wordt uitleg gegeven over de huidige markt, marktkansen en wetgeving die betrekking heeft op insectenproductie. Aanwezige experts zullen praktische ondernemersvragen beantwoorden, zoals hoe begin ik met insectenkweek en wat heb ik daarvoor nodig?

De insectensector wordt in Nederland langzaam steeds groter en professioneler. Dit blijkt uit de oprichting van de Vereniging van Nederlandse Insecten Kwekers. HAS Hogeschool richt binnenkort een InsectLab in.

Het college is opgezet in samenwerking met Venik, Wageningen Universiteit en Insectpoint. De kosten zijn 75 euro per deelnemer. Opgeven kan hier. Als vervolg op dit college is een cursus in ontwikkeling voor het opzetten van insectenproductie en alles wat daarbij komt kijken.

© Nationale Onderwijsgids