Normal_1280px-stofa_i_hradbraut

Op donderdag 19 februari is het feest op zowel de Hogeschool als Universiteit van Utrecht. De onderwijsinstellingen vieren dan het jubileum van het wetenschappelijk onderzoek naar beroepsonderwijs in Nederland. Dit meldt de Hogeschool Utrecht.

De Leerstoel Beroepsonderwijs van de Universiteit Utrecht bestaat tien jaar. De Hogeschool Utrecht viert het achtjarig bestaan van het lectoraat Beroepsonderwijs. Samen hebben beide scholen een interactieve en inhoudelijke middag samengesteld voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderzoek naar het onderwijs op mbo- en hbo-niveau.

Beide onderzoeksgroepen hebben zich de afgelopen jaren verdiept in het opleiden en professionaliseren voor beroepsuitoefening. Daarbij keken de onderzoekers hoe docenten en praktijkopleiders het beste de leerprocessen bij studenten kunnen ondersteunen. Tijdens het feestprogramma van 19 februari passeren de belangrijkste onderzoeksprojecten van de hogeschool en universiteit de revue en zullen de diverse sprekers een blik werpen op de toekomst van het onderzoek.

Het evenement vindt plaats op donderdag 19 februari van 14.00 tot 18.00 uur bij Zaalverhuur7 aan de Boothstraat 7 in Utrecht. Het programma is hier te downloaden. Iedereen die belangstelling heeft voor het onderzoek naar beroepsonderwijs kan zich voor de middag aanmelden via het inschrijvingsformulier

© Nationale Onderwijsgids