Logo_coda_2345

De BankGiro Loterij schenkt het CODA Museum een bedrag van 255.000 euro. Dit werd op dinsdagavond bekend gemaakt tijdens het galadiner van de BankGiro Loterij. Het museum diende een aanvraag in die verbouwing van de sieraadvitrine en verbreding van de collectie met modesieraden omvat. De honorering van de aanvraag betekent dat de plannen van CODA door de BankGiro Loterij als 'kansrijk' gezien worden. Dit meldt het CODA Museum. 

Het CODA Museum heeft de ambitie om zichzelf als sieradenmuseum op de kaart te zetten. Om dit te realiseren moet er echter een vitrine vervangen worden. Ook wil het museum een collectie modesieraden verwerven. 

Directeur Carin Reinders: "Deze schenking betekent dat CODA de collectie kunstenaarssieraden kan uitbreiden met een collectie 'custom jewellery', ofwel modesieraden. Deze te verwerven collectie modesieraden is een belangrijke aanvulling op de bestaande collectie kunstenaarssieraden. Met een actuele collectie modesieraden spreken we een brede groep jonge mensen aan."

"Het vervangen van de vitrine is een voorwaarde om deze te verwerven collectie en de bestaande collectie kunstenaarssieraden professioneel en aantrekkelijk te presenteren", zo legt Reinders uit. "Dat kan echter alleen als de bestaande vitrine verbouwd wordt. Met ruim dertig meter lengte, hoogte en diepte die niet in verhouding staan en het feit dat objecten niet goed aangelicht kunnen worden, is de vitrine onvoldoende functioneel. Het is telkens een enorme uitdaging goede presentaties en tentoonstellingen te maken. Verbouwen is dus noodzakelijk. Met het vervangen van de vitrine willen we tegelijkertijd van de toegankelijkheid van dit deel van het gebouw voor mindervalide bezoekers verbeteren. Zonder de schenking van de BankGiro Loterij zou dat niet mogelijk zijn."

© Nationale Onderwijsgids