Foto geleverd door Frans Hals Museum
Op vrijdag 30 januari lopen de emoties hoog op in het Frans Hals Museum en De Hallen Haarlem. Vanaf 19.00 uur kunnen bezoekers korte lezingen van experts bijwonen over emoties in de hedendaagse kunst en schilderkunst uit de Gouden Eeuw. Daarnaast zijn er presentaties over emoties in de wetenschap en ontwikkelingen op het gebied van emotieherkenning. Het onderwerp emoties staat momenteel centraal in tentoonstellingen in De Hallen Haarlem en het Frans Hals Museum. Dit meldt het Frans Hals Museum. 
 
De avond start om 19.00 uur in De Hallen Haarlem waar de groepstentoonstelling Up Close and Personal te zien is met The Common Sense, een nieuw filmproject van kunstenaar Melanie Gilligan. De vraag die deze avond in De Hallen aan de orde komt is wat de rol van emoties in hedendaagse kunst is en of datgene wat nu kunst is straks realiteit is gezien de jongste ontwikkelingen op het gebied van emotieherkenning.
 
De avond gaat vervolgens verder in het Frans Hals Museum waar gastconservator Gary Schwartz naar aanleiding van de tentoonstelling Emoties – Geschilderde gevoelens in de Gouden Eeuw inzoomt op emoties in de Gouden Eeuw. Daarna volgt een lezing van prof. dr. Ad Vingerhoets over emoties in de wetenschap. Prof. dr. Theo Gevers van de Universiteit van Amsterdam zal in het ‘Emolab’ ingaan op het gebruik van computersoftware bij wetenschappelijk onderzoek naar emoties.
 
Kosten voor deze avond zijn € 7,50 – inclusief koffie/thee en entree voor beide musea. Informatie en reserveren: reserveringen@franshalsmuseum.nl of T 023 5115853. Max. 60 deelnemers.
 
© Nationale Onderwijsgids