Logo_logo-nhl

Tijdens de informatieavond op 27 januari opent NHL Hogeschool van 19.00 tot 21.00 uur haar deuren voor iedereen die meer wil weten over deeltijd lerarenopleidingen. De NHL biedt op dit gebied zowel bacheloropleidingen, masteropleidingen als cursussen aan. Op de informatiemarkt zijn docenten en studenten van verschillende opleidingen aanwezig om informatie te geven. Daarnaast houden een aantal opleidingen klassikale voorlichtingen. 

Veel mensen hebben de ambitie om een deeltijdopleiding of cursus te volgen, maar weten niet welke kant ze op moeten en welke stappen ze moeten ondernemen. Naast inhoudelijke informatie over de deeltijd lerarenopleidingen, geeft de NHL ook advies over zaken als studieoriëntatie en financiering.

Om alvast kennis te maken met studeren in deeltijd, biedt NHL Hogeschool voor een aantal opleidingen vrijblijvend proefcolleges aan. Mensen die twijfelen of een studie echt bij ze past, kunnen hiermee ervaren hoe het is om weer in de schoolbanken te zitten en kennismaken met de studenten en docenten. Tijdens de informatieavond kunnen bezoekers zich hiervoor aanmelden. Dit kan ook via de website van NHL Hogeschool.

Lerarenbeurs
De overheid wil (aankomende) docenten financieel tegemoet komen om een bachelor- of masterdiploma te halen. Er zijn vanuit de overheid verschillende tegemoetkomingen waarop deeltijdstudenten aanspraak kunnen maken als ze aan bepaalde voorwaarden voldoen. Bijvoorbeeld NHL-student Berber. Zij kon beginnen aan de Pabo-opleiding dankzij een regeling van de overheid. De deeltijdstudente vertelt: “Ik wilde niets liever dan mijn Pabo-diploma halen. Dankzij de Zij-instroom subsidie heb ik de kans gekregen om een carrièreswitch te maken naar het onderwijs.”

© Nationale Onderwijsgids