Normal_maxima_koninging353

Koningin Máxima heeft donderdag een college over taalachterstand bij werkzoekenden. Máxima lanceerde tijdens de bijeenkomst ‘krachtvinder’, een online platform waar werkzoekenden met een taalachterstand in contact kunnen komen met werkgevers. Vrijwilligersorganisatie Taal doet Meer organiseerde het college. Dit meldt de NOS.

Koningin Máxima ging in gesprek met de vrijwilligers die het college in Utrecht georganiseerd hadden. De Vrijwilligers van Taal doet Meer zijn allemaal opgeleid om les te geven aan taalcursisten. Daarnaast sprak Máxima ook met taalcursisten en werkgevers. Er waren zo’n vijftig werkgevers op de bijeenkomst aanwezig. Zij gingen het gesprek aan met cursisten en vrijwilligers. De Centrale vraag van de middag was: hoe kun je als werkgever de talenten van mensen met een taalachterstand herkennen en benutten. 
 
Hoogleraar aan de Vrije Universiteit Amsterdam, Halleh Ghorashi, hield ook nog een toespraak. Volgens de hoogleraar Diversiteit en Integratie zijn werkgevers die door de taalbarriére heenbreken succesvoller. “Werkgevers zien vanwege een taalachterstand vaak verborgen talenten over het hoofd”,  aldus Ghorasi. 
 
© Nationale Onderwijsgids