Logo_maastricht_university

Vanavond vindt op de universiteit van Maastricht een debat plaats over de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo in Parijs vorige week en de gevolgen hiervan. Verschillende deskundigen zullen met het publiek in gesprek gaan over hoe de maatschappij om kan gaan met wat er gebeurd is. Het debat is ook live te volgen via YouTube. Dit meldt universiteit Maastricht.

Het debat wordt geleid door journalist George Vogelaar. Deskundigen die aan de discussie zullen deelnemen zijn onder meer Bouchaib Saadane van de Limburgse Islamitische Raad, hoogleraar Rechten Afshin Elian, journalist Johan van de Beek van Dagblad de Limburger, Amina Sebbar van informatie- en adviesbureau Prinor gespecialiseerd in de islam en hoogleraar Staatsrechts Aalt Willem Heringa.

Het debat 'Wie is Charlie? 'wordt door de universiteit georganiseerd samen met de gemeente Maastricht, Studium Generale en Debatcentrum Sphinx. In de discussie zal de vraag centraal staan wat er precies gebeurd is in Parijs en hoe wij als samenleving hiermee om kunnen gaan: Moeten we zoeken naar wat ons verbindt of wat ons verdeelt? Verklaren we de oorlog of zoeken we de vrede op? Kunnen we de vrijheid koesteren zonder deze drastisch in te perken? Moeten mislims publieker afstand nemen van dit terrorisme dan andere burgers? Wat moeten we doen?

Het debat is voor iedereen gratis toegankelijk en zal plaatsvinden in de Mensa School of Businees and Economics aan de Tongerestraat 53 in Maastricht. Het debat start om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). Het debat is ook live te volgen via www.youtube.com/maastrichtuniversity.

© Nationale Onderwijsgids