Normal_nrm_-_delffi_artist_impression

Ingenieur Jasper Bouwmeester geeft op zaterdag 6 december een lezing over het Delfi Satelliet Programma van de Technische Universiteit Delft (TUD). In Nationaal Ruimtevaart Museum/Luchtvaart-Themapark Aviodrome in Lelystad zal hij vertellen over de twee satellieten die nu in de ruimte zijn en de ontwikkelingen van de missies.

Delfi-C3 was de eerste missie uit het programma en werd in 2008 gelanceerd. De missie werd een  succes en de satelliet doet het nog steeds. Delfi-n3Xt is sinds november 2013 succesvol actief. DelFFi is de opvolger waarin twee satellieten in formatie zullen vliegen. De doelstellingen van al deze missies zijn: educatie, technologie demonstratie voor het Nederlandse bedrijfsleven en ontwikkeling van het CubeSat platform richting geavanceerde toepassingen. De visie is dat in de toekomst zwermen CubeSats zullen zorgen voor nieuwe wetenschappelijke missies. Tijdens de presentatie wordt het publiek meegenomen in de missies, de technologie en de visie op de toekomst.

Na de lezing is er voor geïnteresseerden gelegenheid om aan een rondleiding langs de ruimtevaartexpositie deel te nemen. De lezing begint om 10.30 uur. Toegangskaarten kosten 7,00 euro (3,50 euro voor kinderen) en zijn uitsluitend verkrijgbaar aan de balie van de Aviodrome. Aanmelding voor de lezing wordt op prijs gesteld , dat kan via info@nationaalruimtevaartmuseum.nl

© Nationale Onderwijsgids