Normal_prinses_laurentien

(Novum) - Prinses Laurentien is donderdagmiddag in een Amsterdamse gracht gesprongen. De echtgenote van prins Constantijn wilde hiermee de aandacht vestigen op de eerste Nationale Waterspaardersdag. Dat laat de organisatie weten. Eerder op de dag reikte de prinses een prijs uit aan de Eben Haëzerschool in Oostkapelle. 

De organisatie heeft als oogmerk energie en water te besparen. Het doel is de gemiddelde douchetijd van Nederlanders terug te brengen tot vijf minuten. Dat kan een huishouden jaarlijks honderden euro's schelen.

Ook andere BN'ers waren bij het evenement betrokken, onder wie presentator Ruben Nicolai, die vijf minuten onder de douche ging staan om te laten zien hoelang dat eigenlijk is. Voormalig olympisch zwemmer Pieter van den Hoogenband coachte de vele deelnemende kinderen tijdens het vijf minuten watertrappelen.

Voordat ze een duik nam in de gracht bezocht de prinses de Eben Haëzerschool in Oostkapelle. Deze school won de prijs voor het mooiste shampoolabel. Op het label staat een aansporing voor mensen om korter te douchen. Groep 5/6 van de school wint een schoolkamp met als thema water.