Normal_bloukrans_bridge-001

Colline theaterproducties uit Arnhem heeft een korte film gemaakt over zelfdoding bij jongeren. De film 'Van de Brug af' is vanaf september beschikbaar, evenals het bijbehorende lespakket. De productie is bedoeld voor ouders, leerkrachten en sportleiders. Dat melden Colline Theater Producties en de Gelderlander.

'Van de brug af' is gemaakt door Jacques Janssen van Colline. De film is opgenomen in Arnhem, grotendeels met jonge acteurs uit de regio. De Nelson Mandelabrug speelt een prominente rol. Aanvankelijk lag het in de bedoeling van Janssen om een toneelstuk te maken over het onderwerp, maar daar kwam de financiering niet van rond.

Janssen: 'Je moet jongeren niet op een idee brengen, kreeg ik steeds te horen. Maar de experts die ik sprak, zeiden: je moet het echt gaan maken. Zelfdoding onder jongeren is een moeilijk aan te pakken probleem.' De filmmaker heeft niet de illusie dat hij met de film het aantal zelfdodingen kan terugbrengen, maar hoopt wel dat de film goed bekeken wordt door zowel jongeren als ouders en begeleiders. Het bijbehorende lespakket is gratis te verkrijgen.

 

© Nationale Onderwijsgids