Logo_scp_planbureau

Het Sociaal en Cultureel Planbureau organiseert op donderdag 2 oktober over de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De maatschappelijke ondersteuning is de laatste jaren sterk in beweging. De invoering van de Wmo in 2015 geeft hieraan een nieuwe impuls. Welke wetenschappelijke kennis hebben we over de huidige Wmo en over informele hulp? Wat kunnen we daarvan leren voor de toekomst? Dit thema staat centraal op een symposium.

De doelgroep van dit symposium bestaat uit onderzoekers van adviesorganen op het terrein van de Wmo en de langdurige zorg, hierbij betrokken vertegenwoordigers van gemeenten en ministeries en vertegenwoordigers van cliëntorganisaties en Wmo-raden.

Dagvoorzitter is SCP-directeur Kim Putters. Het programma start met presentaties van onderzoek naar gebruikers en gevers van formele en informele hulp, in nationaal en internationaal perspectief. In het tweede deel van de middag staat onderzoek naar de rol van gemeenten en professionals centraal. Kim Putters sluit af met de vraag wat we nu weten en welke kennislacunes en -behoeften er zijn voor de toekomst. We besluiten de middag met een borrel.

Het symposium donderdag 2 oktober 2014 van 13.00-17.00 uur met aansluitend een borrel op het ministerie van OCW en VWS, Rijnstraat 50 te Den Haag, tegenover station Den Haag Centraal. Aanmelden voor deelname aan dit symposium kan via het secretariaat van het SCP, graag met vermelding van de organisatie. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Deelname is kosteloos. Nadere informatie over programma volgt begin september. 

© Nationale Onderwijsgids