Günther Oettinger

Günther Oettinger, Eurocommissaris voor Energie, zal op de eerste dag van het Erasmus Energy Forum de keynote verzorgen. Hij zal praten over het energiebeleid in Europa versus het Europese energiebeleid. Op 19 en 20 juni organiseert het Erasmus Centre for Future Energy Business onder de titel ‘Redefining the Energy Landscape’ het derde Erasmus Energy Forum. Dit meldt de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Het is voor het eerst dat de conferentie twee dagen beslaat. 19 juni is de ‘Business’ dag terwijl de 20ste de ‘Science’ dag is. De Science Day wordt afgesloten met de oratie van conferentievoorzitter prof. dr. Wolf Ketter, professor of Next Generation Information Systems aan Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM), over ‘smart markets’. 
 
In zijn keynote speech zal Oettinger ingaan op het EU energiebeleid tot 2020 en daarna. Het Energy Forum staat daarnaast nog in het teken van andere onderwerpen: Smart Grids en nieuwe business modellen en de financiering van duurzame energieconcepten komen aan bod. Conferentievoorzitter Ketter is trots dat Oettinger de keynote uitspreekt. “Het onderstreept de bijzondere opzet van het Forum, waarbij we key opinion leaders uit wetenschap, politiek en het bedrijfsleven met elkaar en met de zaal in discussie laten gaan over de uitdagingen van de toekomstige energievoorziening.”
 
Voor meer informatie klikt u hier
 
© Nationale Onderwijsgids