Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) lanceert het nieuwe Centre for East Asian Studies Groningen (CEASG) met een conferentie op 8 en 9 mei. De conferentie wordt geopend door de ambassadeur Davaadorj van Mongolië. Als key note speaker zal hij een lezing houden over Mongolië en de EU.

Het nieuwe Oost-Aziëprogramma van de universiteit gaat in september van dit jaar van start. Professor Tjalling Halbertsma heeft de bijzondere leerstoel Oost-Azië en hedendaags Mongolië. Het CEASG wil interdisciplinair onderwijs en onderzoek opstarten en ondersteunen met betrekking tot de landen China, Japan, Korea en Mongolië. Ook hoopt de universiteit daarmee de academische samenwerking met de regio de versterken. Het CEASG is partner van RUG-studiecentra in Shanghai, Beijing en Osaka.

De lanceringsconferentie van het CEASG heeft als thema 'Oost-Azië en de Europese Unie: sterke economie, zwakke politiek?'. De conferentie vindt plaats op 8 en 9 mei in het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit. De bijeenkomst is vrij toegankelijk, aanmelding is niet nodig. Het programma is te bekijken op de website van het CEASG.

© Nationale Onderwijsgids