Normal_associatie

De Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens lanceert Op Koers, een online relatiemagazine, met de lading van een vaktijdschrift. Op Koers is gericht op opleidingsinstituten, brancheorganisaties en werkgevers.

Op Koers was al jaren het relatiemagazine van de Associatie, maar dan in gedrukte vorm en bestemd voor zowel examenkandidaten als opleiders. Uit onderzoek bleek echter dat de inhoud van Op Koers niet bij alle doelgroepen goed aansloot. Daarom is Op Koers compleet vernieuwd. Nieuwe bladformule, nieuwe doelgroep én digitaal.

Gratis abonnement voor professionals
Op Koers is bestemd voor professionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op het gebied van onderwijs, arbeidsmarkt en examinering. Op Koers verschijnt twee keer per jaar in de vorm van een gratis, online magazine. De examenkandidaten van de Associatie ontvangen voortaan digitale Carrièrewijzers. Een digitale brochure voor elke diplomalijn, met alle Associatie Praktijkexamens overzichtelijk op een rij. De Carrièrewijzers worden in de loop van het komend jaar gepubliceerd.

Ambitie: vaktijdschrift
Hoewel Op Koers een relatiemagazine is, streeft de Associatie ernaar om het magazine de lading mee te geven van een vaktijdschrift. In elk nummer komen video-interviews, visies en gastcolumns van experts uit het vakgebied. Naast praktijkvoorbeelden, een vakagenda en tips om de kwaliteit van onderwijs en examinering naar een hoger plan te tillen. In de eerste editie staan onder meer interviews met het NRTO, het NLQF en de FIOD.
De eerste editie is hier te lezen: http://opkoers.associatie.nl/

Bedrijfsinformatie Associatie voor Praktijkexamens
De Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens is één van de grootste onafhankelijke exameninstituten in Nederland. De Associatie ontwikkelt examens voor diverse vakgebieden, neemt ze af en verzorgt de correctie. Daarnaast zetten wij onze expertise ook in voor derden. De Associatie is partner in examinering voor onderwijsorganisaties, opleidingsinstituten en brancheorganisaties. De Associatie neemt jaarlijks meer dan 50.000 examens af in 40 plaatsen in Nederland, op de Nederlandse Antillen en in Suriname. 

© Nationale Onderwijsgids