Normal_zweefvliegtuig

UTRECHT - Om voor de toekomst nieuwe zweefvliegers en burgerluchtvaartpiloten veilig te stellen, hebben de EPST en de KNVvL Afdeling Zweefvliegen de iFly!-regeling in het leven geroepen, die het voor middelbare scholieren mogelijk maakt om een cursus zweefvliegen te volgen voor de helft van de normale prijs (van 500 eur). Dat meldt Zweefportaal.nl.

Met deze iFly!-regeling willen ze 80 leerlingen van middelbare scholen de kans geven om een jaar lang deel te nemen aan de cursus. Voorwaarden zijn dat de leerlingen tussen de 14 en 19 jaar oud zijn en onderwijs volgen aan het havo of vwo op 1 maart 2013. Daarnaast moeten de jongeren ten minste Nederlands, Engels, Wiskunde en Natuurkunde in het vakkenpakket hebbben en dienen ze te voldoen aan de medische voorwaarden voor burgerluchtvaart.

Het secretariaat van de Afdeling Zweefvliegen zal de aangemelde scholieren aan de hand van de inschrijvingen over de deelnemende clubs verdelen, waarbij meisjes en studenten voorrang zullen krijgen. Inschrijven is mogelijk tot 15 januari.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem