Campagne van start om eindexamenleerlingen te ondersteunen

De eindexamens komen er weer aan. Op lerenvoorhetexamen.nl staat alle informatie die leerlingen nodig hebben om zich goed voor te bereiden. Ook voor docenten is er betrouwbaar materiaal te vinden om in de lessen te gebruiken. Alles is overzichtelijk per leerniveau, vak en domein ingedeeld. Dat meldt Kennisnet. 

Lerenvoorhetexamen.nl is een initiatief van Kennisnet, het ministerie van OCW, LAKS, Cito, CvTE en vakverenigingen.

Voor iedereen toegankelijk 

Lerenvoorhetexamen.nl is voor iedereen toegankelijk. Ook leerlingen zonder middelen voor examentraining krijgen zo dus een betrouwbaar extra steuntje in de rug.

Corona

Lerenvoorhetexamen.nl is opgezet in het eerste coronajaar om examenleerlingen die niet naar school konden een handje te helpen. Ook nu de coronamaatregelen achter de rug zijn, willen we examenleerlingen blijven ondersteunen. Begin april start Kennisnet daarom een campagne om de website onder de aandacht te brengen bij docenten en leerlingen.

Campagne 

De campagne bestaat uit verschillende onderdelen:

- In de Grote Examenquiz gaan docenten aan de hand van prikkelende vragen met leerlingen in gesprek.

GehackteExamens.nl. Het is de droom van elke leerling: de antwoorden van de examens zijn uitgelekt en staan online. Natuurlijk zijn die antwoorden hier niet echt te vinden. Leerlingen die de website bezoeken, komen terecht op lerenvoorhetexamen.nl. Dus download het A4-tje en hang het op in de school.

- In de week van 10 april ontvangen alle scholen een promotiepakket met materiaal om lerenvoorhetexamen.nl onder de aandacht te brengen op school.

Kijk voor meer informatie en contact op www.lerenvoorhetexamen.nl

Door: Nationale Onderwijsgids