‘Op EuroCollege word je niet onderwezen, maar leer je juist de dingen in het leven die belangrijk zijn. Als docent is het een voorrecht om hieraan bij te dragen. Ik ben trots op mijn studenten, zoals ik dat ook op mijn eigen kinderen ben.’ David John Rakers, docent EuroCollege. Succesvol ondernemer in onder andere informatica, cyber security en trainingen.’

Inmiddels werkt de heer Rakers alweer een aantal jaar bij EuroCollege als docent. ‘In 2015 kwam ik voor het eerst in aanraking met EuroCollege voor een recruitmentklus. Echter kwam het gespreksonderwerp docent al snel op tijdens het gesprek. Het zou eigenlijk de ideale klus voor mij zijn. Ik kon bijdragen aan de ontwikkeling van jonge mensen, ze vormen tot een professional.’

Het is belangrijk dat je als docent de theorie verbindt met de praktijk. Dat is namelijk een van de unieke waarden die EuroCollege biedt. Als docent moet je je dan soms blootgeven om dingen te bereiken bij je studenten. ‘Ik laat ze graag nadenken over hun waarde in het bedrijfsleven, maar ook privé. Als docent mag je iets bouwen aan de binnenkant van de student, dat is heel uniek. Tijdens mijn eerste les laat ik de studenten kennis maken met mijn quote: ‘als je nadenkt ben je geen slaaf, denk je niet na, dan word je een slaaf’. De studenten worden uitgedaagd bij mij na te denken. Wat haal je bij een situatie ervoor jezelf uit, hoe herken je je erin, hoe pas je dit toe en wat zijn jouw doelen?’ EuroCollege studenten zijn uniek. Ze hebben zelfdiscipline, tonen initiatief, kunnen creatief werken en steken altijd de handen uit de mouwen.
 

‘Het huwelijk tussen de praktijk en theorie heeft hierin een belangrijke waarde'

Het onderscheidende van EuroCollege is de discipline, de drijfveren van de opleidingen, de verantwoordelijkheden die je krijgt, het continue performen onder stress en druk. ‘Het is de transformatie van de student die centraal staat, waar wij als gastdocenten een belangrijke stempel op drukken. Op EuroCollege word je niet onderwezen, maar leer je juist de dingen in het leven die belangrijk zijn.’