Ouderorganisatie OUDERS & COO roept de ouders van jonge kinderen op om in de periode november en begin december bioscopen die de Sinterklaasfilm SINT van Dick Maas vertonen te mijden. Ouders lopen het risico dat hun kinderen worden geconfronteerd met gruwelijke beelden van een monsterachtige Sinterklaas.

"Producent Dick Maas en de bioscopen die de film in hun programma opnemen tonen aan weinig gevoel te hebben voor deze warme kindertraditie. Door Sinterklaas als een horror actiefiguur neer te zetten, poogt Dick Maas bewust de traditie om zeep te helpen," stelt directeur Werner van Katwijk van OUDERS & COO. "We leven in een vrij land dus hij heeft het recht om een dergelijke film te maken. Maar ouders hebben dan ook het recht op dat moment de bioscoopwereld te boycotten. Het kinderfeest is hun meer waard dan dit artistieke gedrocht van Dick Maas."

Werner van Katwijk: "Het is jammer want in dezelfde periode komen er ook veel leuke kinderfilms in première in de bioscopen. Maar die moeten dan maar wachten tot na Sinterklaas. Bioscopen moeten een keuze maken: of voor de kinderen of voor Dick Maas en zijn poging het feest van Sinterklaas de nek om te draaien. Bioscopen vragen we te laten zien of ze willen investeren in jonge kinderen. We hopen dat bioscopen de film niet zullen uitbrengen en tenminste geen posters ophangen en de film niet opnemen in hun reclame-uitingen'.

De ouderorganisatie heeft ook kritiek op het Ministerie van OCW en oud-minister Plasterk. Zij hebben de film medegefinancierd en daarmee aangegeven dat nota bene het Ministerie dat er is voor de kinderen weinig belang hecht aan het enige traditionele kinderfeest in Nederland.

OUDERS & COO overweegt eenzelfde oproep te doen als de film later als DVD wordt uitgebracht of op TV wordt uitgezonden: "We hopen ook dat winkels en TV-zenders van deze film zullen afzien. We gaan hen dat binnenkort ook vragen."