Een elfjarige scholier uit North Carolina gaf de marihuana van zijn ouders aan bij de politie, nadat hij op school een lezing kreeg over drugs. De ouders hangt nu een aanklacht boven het hoofd. Dat meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

In een aantal Amerikaanse scholen loopt het zogenaamde DARE-programma, waarbij leerlingen geïnformeerd worden over de gevaren van verdovende middelen. In een school in de staat North Carolina bleek de les bijzonder effectief.

Een elfjarige jongen raakte zo doordrongen van de gevaren van marihuana dat hij naar huis ging, een aantal gerolde joints van zijn ouders uit een lade griste en ze meenam naar school. Daar vertelde hij over de 'schadelijke gewoontes' die zijn ma en pa erop nahielden.

Kinderen geplaatst
De gevolgen liegen er niet om: niet alleen worden de blowende ouders vervolgd voor drugbezit en -gebruik, hun kinderen werden op bevel van de sociale diensten bij verwanten geplaatst.

De vader van het gezin vindt de reactie nogal overdreven, zo zegt hij tegenover WBTV: "Kom op zeg, het is niet alsof ik drugs geef aan mijn kinderen."

De DARE-verantwoordelijke is echter in de wolken met het resultaat. "Zelfs als hun eigen ouders, bij hen thuis, drugs gebruiken, snappen kinderen dat het verkéérd is", jubelt hij. "En dat allemaal dankzij het bewustwordingsproces dat wij in gang helpen steken!"

© Nationale Onderwijsgids