Enkele vernielzuchtige inbrekers hebbenin het voorbije weekend een ravage aangericht in een schoolgebouw in Antwerpen, zo meldt het Laatste Nieuws. Dat maakt de lokale politie vandaag bekend.

De feiten werden maandagochtend vastgesteld toen een juf bij basisschool 'De Vuurtoren' arriveerde. Niet alleen werd er in de school ingebroken, de dieven achtten het ook nodig om zwaar vandalisme aan te richten in het gebouw.

Er werden enkele buitendeuren en -ramen van het hoofdgebouw van de school ingetrapt. In het gebouw zelf werden enkele ruiten stukgeslagen, gipsplaten stukgetrapt en binnendeuren beschadigd. Daarnaast hielden ze ook lelijk huis in verschillende lokalen. Er werden vernielingen aangebracht en kasten doorzocht, waarvan de inhoud werd uitgeladen.

In de kapel van de school verwijderden ze een kelderluik en werd een raam stukgetrapt en van de fietsenstalling werd ten slotte de dakafvoer afgebroken. Buit maakten de dieven volgens de eerste verklaringen niet. Op de speelplaats werd nog wel een zak teruggevonden met daarin een uit de school gestolen beamer en een fototoestel.