Vanaf de weg zijn de kleurige bloemen al te zien. Oosterheem is een wijktuin rijker. Maandag 23 augustus neemt Frank Speel, wethouder Natuur, deze nieuwe wijktuin op stadsboerderij De Weidemolen officieel in gebruik.

De wijktuin bestaat uit schooltuinen, een bloementuin, een maïsdoolhof, een zogenaamd soeptuintje en een kruidentuin. In de toekomst komt er ook een kleine boomgaard met fruitbomen. De officiële opening gaat gepaard met de start van de schooltuinlessen op de wijktuin. Komend schooljaar krijgen 350 leerlingen er hun eigen schooltuintje.

De leerlingen krijgen les volgens het vernieuwde schooltuinprogramma, dat ook al op twee andere wijktuinen wordt gegeven. Het lesprogramma duurt een heel schooljaar. Vanaf augustus krijgen de leerlingen themalessen op school. In het voorjaar vinden de lessen plaats op de wijktuin. Dan krijgt iedere leerling een stukje grond om zelf groenten te verbouwen.

Vlak voor de zomervakantie nemen de leerlingen de oogst mee naar huis. Een heel jaar schooltuinlessen maakt het mogelijk om de lessen te verdiepen. Door de combinatie van lessen op school en op de wijktuin worden leerlingen zich meer bewust van hun leefomgeving.

In de toekomst kunnen jaarlijks 700 leerlingen deelnemen aan de schooltuinlessen bij de wijktuin op De Weidemolen.

(via Nieuwsbank.nl)