In november presenteert het Prinses Christina Concours het nieuwe project Bennie Briljant, waarin kinderen van 6 t/m 8 jaar muziek leren maken via internet. In een serie vrolijke films demonstreert hoofdrolspeler Bennie Briljant hoe kinderen samen muziek kunnen maken op slagwerkinstrumenten.

De films zijn vanaf november gratis op de computer te bekijken. Voor basisscholen is er een speciale versie van de films voor gebruik op de digitale schoolborden.

Bij de films heeft het Prinses Christina Concours houten slagwerkinstrumenten laten ontwikkelen. De handtrommels, raspen, tamboerijnen en sambaballen zijn gemaakt van duurzaam materiaal en zorgvuldig getest door professionele slagwerkers.

Bennie Briljant wordt gesponsord door Zeeman textielSupers, waar de slagwerkinstrumenten vanaf half november te koop zijn. De prijzen van de instrumenten liggen tussen de € 2,99 en € 5,99 per stuk.

Met Bennie Briljant wil het Prinses Christina Concours jonge kinderen inspireren muziek met elkaar te maken. Eerder al ontwikkelde het Prinses Christina Concours het project Kies je instrument, met een gratis magazine, de gelijknamige website www.kiesjeinstrument.nl en bijbehorend lesmateriaal voor de basisscholen.