Achtstegroepers uit Emmen leren zichzelf kennen tijdens pelgrimstocht

De leerlingen van groep acht van basisschool De Stroeten uit Emmen mogen zich over een paar maanden brugklasser noemen. Ze nemen op geheel eigen wijze afscheid tijdens een kamp. Te voet. Dat meldt RTV Drenthe.

Een van de leerlingen zegt tijdens het ontbijt dat het erg leuk is, maar dat ze de dag ervoor toch wel erg moe was. De vijftien leerlingen van groep acht hebben overnacht in Schoonoord. Juf Tessa noemt het kamp een pelgrimstocht. “We nemen afscheid van de basisschool en maken ons klaar voor de middelbare school. Dit is onze allerlaatste tocht.” De leerlingen lopen elke dag tussen de 10 en de 15 kilometer.

Fysiek en mentaal 

De juf legt uit dat de pelgrimstocht zowel fysiek als mentaal een uitdaging is. “Hoe gaan we daarmee om en hoe komen we er doorheen?” Juf Tessa vindt de tocht ook vooral een wandeling om jezelf te leren kennen en om er voor elkaar te zijn.

Speciale steen 

De aanstaande brugpiepers nemen tijdens de tocht een steen mee. Op die steen kan iedereen wat schrijven. Nare gevoelens die je van je af wil schrijven, maar ook positieve gevoelens die je mee wil nemen naar volgend jaar. Ze laten de steen ergens achter op een mooie plek in de natuur.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk