Bredase agenten vonden woensdag 28 juli 2010 omstreeks 04.10 uur een gewonde man op de Ginnekenweg, zo meldt de politie. Het slachtoffer lag in de zogenaamde "foetus houding" op het trottoir bij de kruising met de Dillenburgstraat.

De man was niet aanspreekbaar en zat onder het bloed. Er werd meteen een ambulance gewaarschuwd, waarna hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat de aanleiding van de verwondingen niet duidelijk was, werd er meteen ook een rechercheonderzoek gestart.

Bij het volgen van het bloedspoor kwamen de agenten uit bij een basisschool aan de Burgemeester Serrarislaan. Daar was ingebroken en stond een groot plat beeldscherm klaar om mee te nemen.

Om binnen te komen was een ruit van een zijdeur kapot geslagen. Vermoedelijk heeft de inbreker zichzelf daarbij verwond, want ook in de school lagen bloedsporen.

De gewonde man hoefde na zijn medische behandeling niet in het ziekenhuis te blijven. Hij werd gearresteerd, in verzekering gesteld en ingesloten in het politiebureau.

Bij de inverzekeringstelling gaf hij dat hij had ingebroken in de school, waarbij hij gewond was geraakt. Het gaat om een 27-jarige man uit Ulvenhout.