Basisscholen leren van alles over cyberveiligheid door educatieve game

Avit, netwerkintegrator en managed security services provider, bundelt de krachten met HackShield, een innovatieve educatieve game. Het doel? Een cyberveiligere wereld creëren, beginnend bij de jongste generaties. Deze driejarige samenwerking is gericht op het actief betrekken van basisschoolkinderen, in de leeftijd van 8 tot 12 jaar, in cybereducatie via het 'cyberteacher of the day'-programma, waarbij gastlessen worden gegeven door Avit-medewerkers. Dat meldt Avit. 

Het 'cyberteacher of the day'-programma omvat interactieve gastlessen op basisscholen, waarbij Avit-medewerkers aan de hand van het HackShield-spel kinderen kennis laten maken met de mogelijkheden en risico's van de digitale wereld. Het spel is ontworpen om participatie van kinderen te stimuleren en behandelt verschillende thema's die relevant zijn voor hun online veiligheid.

Junior cyberagents 

Een essentieel onderdeel van de samenwerking is het doel om kinderen op te leiden tot 'cyberagents', die niet alleen hun eigen online veiligheid begrijpen, maar zo ook hun kennis delen met familie en vrienden. Dit wordt bereikt door het HackShield-spel, dat wereldwijd beschikbaar is en al meer dan 193.000 junior cyberagents heeft opgeleid in Nederland.

Cyberteacher of the day 

"HackShield is een fantastisch initiatief dat perfect aansluit bij onze visie om een veiligere digitale omgeving te creëren voor iedereen," aldus Mark Govaerts, sponsor van het Positive Social Impact (PSI) programma bij Avit. "Door samen te werken met HackShield en via het 'cyberteacher of the day'-programma, kunnen we actief bijdragen aan de cybereducatie van kinderen en zo een positieve impact maken op de samenleving."

"Het is onze missie om kinderen de vaardigheden bij te brengen die ze nodig hebben om veilig en verantwoordelijk online te zijn," zegt Emily Jacometti, co-founder van HackShield. "Samen met Avit en andere partners kunnen we deze missie verder uitdragen en een impact maken op de digitale veiligheid van de volgende generaties."

Als Cisco Gold partner is Avit onderdeel van het Partnering for Purpose programma. Met dit programma wil Cisco samen met haar partners bijdragen aan een betere wereld. Het doel is om samen zoveel mogelijk impact te maken en te werken aan een cyberveiligere toekomst voor iedereen.

Door: Nationale Onderwijsgids