Schoolkorfbaltoernooi voor ruim 300 kinderen uit De Wolden extra spannend

Het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi ging vorige week van start bij ZKC’19. Zo’n 320 kinderen van vier verschillende basisscholen in Zuidwolde en omgeving deden mee aan het toernooi. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

De groepen 3/4 en 4/5 konden het toernooi spelen in het Ab van ’t Zand-stadion. Dat is in overleg gegaan met de voetbalverenigingen die daar normaal gesproken trainen. “Ieder jaar krijgen we namelijk meer aanmeldingen voor het schoolkorfbaltoernooi”, aldus Anita van den Hof. Zij zit in de organisatie van het korfbaltoernooi.

Prijzen 

Groep 3/4 van de Heidevlinder sleepte drie prijzen mee naar huis. Bij groep 5/6 gingen de prijzen naar het Groene Hart, de andere grote basisschool in Zuidwolde. Groep 7/8 moest met strafworpen in de finale beslissen wie de winnaar was van het toernooi. Uiteindelijk won De Groene 8jes (Groene Hart) met een klein puntje verschil van Veldboeket 1.

De Vlindersporters (groep 3/4 van Heidevlinder), Veldboeket 3 (groep 5/6) en Heidevlinder 7A1 (groep 7/8) waren de winnaars bij het Schutterstrofee.

Meetrainen tijdens trainingsdagen 

Tijdens trainingsdagen kunnen kinderen die geïnteresseerd zijn geworden in korfbal meetrainen. Deze dagen zijn op dinsdag en vrijdag tussen 17.30 uur en 20.00 uur. Zo weten de kinderen of korfbal ook daadwerkelijk een sport voor hen is.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk