Basisscholen en kinderopvang leren in september van alles over kraanwater

Op woensdag 25 september is het Nationale Kraanwaterdag. Deze dag staat in het teken van kraanwater als gezonde en duurzame dorstlesser. Daarbij is er extra aandacht voor slim en bewust omgaan met kraanwater. Voor bso's en basisscholen is er een educatief programma gemaakt. Scholen en bso's kunnen zich vóór 11 september aanmelden. Dat meldt Nationale Kraanwaterdag. 

Tijdens Nationale Kranwaterdag wordt er aandacht gevraagd voor het drinken van kraanwater op basisscholen en op de buitenschoolse opvang. Kinderen van de groepen 1 t/m 8 leren waarom kraanwater een gezonde en duurzame oplossing is. Scholen en buitenschoolse opvang die zich inschrijven voor de dag ontvangen gratis educatief materiaal. Dit bestaat uit een animatievideo en de digitale Kraanwaterdagquiz. Ook zitten er creatieve doe-opdrachten tussen. Voor in het klaslokaal is er zelfs een special poster ontwikkeld, deze kan duidelijk zichtbaar opgehangen worden. Voor alle groepen is er wel materiaal aan te vragen.

Nationale Kraanwaterdag 

Door als school of bso mee te doen aan de Nationale Kraanwaterdag maak je ook nog eens kans op een Kraanwaterdagles van een waterexpert.

Gratis aanmelden 

Klassen en bso-groepen kunnen zich gratis aanmelden voor de Nationale Kraanwaterdag via de website. Deelnemers kunnen vanaf maandag 2 september de educatieve materialen downloaden via een link en ook krijgen ze in de eerste week na de schoolvakantie de Kraanwaterdag-poster per post opgestuurd. 

Door: Nationale Onderwijsgids