Leraren laten basisschool in Belfeld links liggen, daarom loopt het lerarentekort op

Op basisschool Kom.mijn in Belfeld is het erg onrustig. Zes leraren zijn er dit jaar al vertrokken, net zoals de directeur. Twee andere leerkrachten en de interim-schooldirecteur gaan na de meivakantie de school verlaten. Dat meldt Omroep Venlo.

Over de problemen op de basisschool in Belfeld zijn alle ouders maandagavond 8 april ingelicht. Een van de ouders gaf bij Omroep Venlo aan dat de ouderavond weinig duidelijkheid bracht. De ouder heeft drie kinderen op de basisschool en zij hebben last van wat er nu speelt op de school. Leerlingen lopen nu leerachterstanden op.

Voormalige directrice is het probleem 

De voormalige directrice van de basisschool is volgens veel ouders het grote probleem. Zij had namelijk nieuw meubilair gekocht van de coronasubsidie. Ook luisterde ze niet naar goedbedoelde adviezen van ouders.

Niet naar een andere school verhuizen 

Scholenkoepel Kerobei wil niet dat de kinderen naar een andere school moeten verhuizen. Bestuurder Rob Thuijls wil goed onderwijs bieden en snapt de zorgen die ouders hebben. Kerobei is nu aan het kijken of ze personeel van andere basisscholen kan laten invallen op Kom.mijn. Thuijls sluit niet uit de er een vierdaagse schoolweek wordt ingevoerd na de meivakantie.

Basisschool Kom.mijn staat hoog op de agenda in de gemeenteraad. Inge Simons is fractievoorzitter van de VVD en heeft zelf twee kinderen op de school. Simons heeft al veel contact gehad met onderwijswethouder Frans Schatorjé. “Het zou mooi zijn als de gemeente kan kijken of zij een gedeelte van de problemen kan oplossen.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk