Scholieren uit Beilen bedenken oplossing voor gevaarlijke oversteek bij basisschool

Wat te doen als je een gevaarlijke straat bij een basisschool moet oversteken? Leerlingen van middelbare school Volta Beilen hebben daar een idee voor bedacht: met een glijbaan. De leerlingen hebben daarmee ook de Technasium Verkeersveiligheid Award van de Provincie Drenthe en Veilig Verkeer Nederland gewonnen. Dat meldt RTV Drenthe. 

Middelbare scholieren uit de provincie Drenthe worden ieder jaar door de provincie en Veilig Verkeer Nederland gevraagd om na te denken over een veiligheidsprobleem. Leerlingen van vijf middelbare scholen kregen dit jaar de vraag om twee oplossingen te bedenken bij verkeersonveilige situaties bij hen in de buurt. Een oplossing moest te realiseren zijn, bij de tweede mochten ze hun fantasie gebruiken.

Glijbaan bouwen 

Voor basisschool IKC De Zuiderenk in Wijster werd door de leerlingen van Volta een oplossing gezocht. De basisschool ligt aan de Drijberseweg en oversteken gaat daar niet altijd vlekkeloos. Daarom leekt het de leerlingen een goed idee om een glijbaan te bouwen. Met een trap ga je dan naar boven, je steekt op grote hoogte de gevaarlijke straat over en met een glijbaan ga je aan de andere kant weer naar beneden.

Realistischer plan 

De leerlingen uit Beilen kwamen ook nog met een realistischer plan. Ze willen een veelkleurig zebrapad aanleggen, veiligheidshesjes voor de leerlingen en hulp bij het oversteken.

Door: Nationale Onderwijsgids /Femke van Arendonk