Drie Helmondse scholen waarschuwen ouders voor kinderlokkers

Drie scholen in de Helmondse wijk Brandevoort hebben ouders van kinderen gewaarschuwd voor mogelijke kinderlokkers in de buurt van de scholen. Zo werden er rondom de school meerdere kinderen aangesproken door twee vrouwen. De vrouwen boden de kinderen snoep aan en vroegen of ze samen naar puppy's en kittens wilden kijken, aldus Eindhovens Dagblad.

Dat heeft allemaal buiten schooltijd plaatsgevonden. De aangesproken kinderen waren zich gelukkig bewust van de situatie en zagen het gevaar meteen in. Zij waren oplettend genoeg om een melding te maken bij de medewerkers van de BSO. De medewerkers reageerden meteen door de kinderen naar binnen te halen en de politie in te schakelen.

De politie heeft vervolgens de hele omgeving doorzocht om de vrouwen in kwestie te vinden, maar ze vonden niks. Daardoor is het ook niet meer duidelijk geworden wie de vrouwen zijn en wat hun intenties zijn geweest.

De betrokken onderwijsinstellingen in deze zaak zijn Kindcentrum de Vendelier, Spring Kinderopvang en Mondorijk. Ouders en scholen in de rest van Helmond zijn ook gewaarschuwd door de politie. Er is aangegeven de zaak zoveel mogelijk aan de politie over te laten, maar mensen met meer informatie over de zaak worden gevraagd zich wel te melden.

Door: Nationale Onderwijsgids / Parris Fokkema