Basisschool Nieuw-Weerdinge mag Koningslied niet zingen tijdens intocht

De leerlingen van OBS ’t Koppel uit Nieuw-Weerdinge kregen de afgelopen maanden heel vaak muziekles voorgeschoteld. Op Koningsdag zouden de leerlingen hun eigen Koningslied zingen voor de koning tijdens de intocht in Emmen. Nu blijkt het lied toch niet meer op de planning te staan. Dat meldt RTV Drenthe.

Het schoollied is door muziekdocente Lisette Schriever omgetoverd tot Koningslied. Oorspronkelijk gaat het lied over dat iedereen welkom is op de basisschool. Twan, een leerling van 't Koppel, geeft aan dat de koning wel iets moois gaat missen nu de leerlingen het lied niet meer mogen zingen.

Verdriet 

Lena, een leerling uit groep acht, bleek best verdrietig te zijn toen ze hoorde dat ze het lied niet meer mocht zingen. De kinderen waren namelijk goed voorbereid op Koningsdag. Het lied zat in hun hoofd en sommige leerlingen waren al bezig met een oranje outfit.

Quiz spelen met de koning 

De leerlingen uit groep 7 en 8 zijn wel uitgenodigd om met de koning een quiz te spelen. Maar zingen, dat gaat niet meer door. Een leerling trok bij Schriever aan de bel en vertelde hij liever het Koningslied ging zingen dan een quiz spelen. “De stoere jongens uit de klas zingen liever een lied dan dat ze een quiz spelen, dat is best grappig”, lacht Schriever. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk