Basisschool 'School van Vrede' rekruteert baby's en peuters als toekomstige leraren

Om op een speelse wijze aandacht te vragen voor het landelijke lerarentekort, organiseert de School van Vrede een innovatieve baby-banenmarkt op 24 april 2024. Dat meldt De School van Vrede. 

Met deze actie worden baby's, peuters en kinderen uitgenodigd om te 'solliciteren' voor de functie van toekomstige leraar, een manier om het bewustzijn rond het lerarentekort te vergroten.

Groeiende probleem van het lerarentekort 

Met het groeiende probleem van het lerarentekort voor ogen, neemt de School van Vrede het voortouw door jonge talenten - letterlijk van de wieg af - te werven. De dag zal gevuld zijn met een rondleiding, fruitproeverij, baby-ontspanningsactiviteiten, Q&A met huidige leerkrachten en medewerkers, en speelse sollicitatiegesprekken, onder begeleiding van leerlingen.

"Als we naar de huidige aanpak van het lerarentekort kijken, dan mist er in onze ogen een lange-termijnvisie; een waar wordt gekeken hoe ook de jeugd geïnspireerd kan worden om leraar te worden", duidt Alaeddine Touhami, directeur van de School van Vrede. "Met deze baby-onderwijsbanenmarkt willen we die oproep voor een duurzame oplossing kracht bijzetten."

'Leraar van de Toekomst' slab 

De School van Vrede nodigt iedereen uit om deel te nemen aan deze bijzondere middag vol plezier en betekenis. Elke jonge deelnemer ontvangt een certificaat in de vorm van een slabber met de inspirerende titel ‘Leraar van de Toekomst’, als erkenning van hun bijdrage aan deze bewustwordingsactie. "Laten we samen de eerste stappen zetten naar een oplossing voor het lerarentekort, met een glimlach en hoop voor de toekomst", aldus de directeur.

Woensdag 24 april tussen 16.30 uur en 18.00 uur bent u van harte welkom aan de Pieter van Damstraat 36 te Almere. De school zal zorgen voor een verschoontafel en kindervoeding voor de allerkleinsten. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website.

Door: Nationale Onderwijsgids