Situatie kleuter na val in vijver is stabiel, school leeft mee met familie

De kleuter die dinsdag in een vijver viel bij zijn school aan de Deltalaan in Rosmalen ligt nog in het ziekenhuis. Basisschool Wittering bleef woensdag 3 april nog gesloten, maar gaat donderdag 4 april weer open. Leraren waren even niet aan het opletten en de jongen liep van het schoolplein af. Hij viel vervolgens in een vijver vlak bij het schoolplein. Dat meldt Omroep Brabant.

Op de school liepen er woensdag medewerkers van de forensische opsporing rond. Zij deden een sporenonderzoek en brachten de omgeving buiten de school in kaart. De school doet zelf ook onderzoek en wil graag weten hoe de jongen van het schoolplein af kon gaan. 

Caren Joosten van Signum Onderwijs, de overkoepelende organisatie waar de school onder valt, laat weten dat de school heel erg geschrokken is en dat iedereen meeleeft met het gezin van de jongen.

Veiligheid 

De Onderwijsinspectie heeft al contact gezocht met de school. Tijdens het contact is gesproken over wat er die dag precies gebeurd is en of er op dat moment goed gehandeld is. De veiligheid op de Wittering is volgens de jaarlijkse rapportage van de Onderwijsinspectie altijd op orde. En ook tijdens het incident zijn de juiste protocollen gevolgd.  Daarom zal de Onderwijsinspectie geen verder onderzoek doen.

Toestand is stabiel 

De school kan niets zeggen over de situatie van de jongen. Volgens de politie is de toestand van de kleuter echter stabiel.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk