Normal_grayscale-shot-of-a-child-stopping-with-his-hand-2023-11-27-05-28-10-utc

Nadat een achtjarig jongentje donderdag 14 maart werd aangesproken door een kinderlokker, staat de Middelburgse wijk Klarenbeek op scherp. Ouders hebben informatiebrieven ontvangen, agenten patrouilleren op straat, er is extra beveiliging bij kinderdagverblijven en leerlingen op het basisonderwijs gaan erover in gesprek met hun leerkracht. Dat meldt PZC.

Na schooltijd was het jongetje met een vriendje een balletje aan het trappen op het schoolplein van Archipelschool Het Talent. Een man in het zwart gekleed stond vanaf het fietspad te kijken. Toen de jongen terugging naar huis werd hij door de oudere man op zijn schouder getikt. Hij vroeg de jongen of hij geld nodig had, want dan moest hij meekomen naar zijn busje. De jongen rende snel terug naar het schoolplein, want daar waren meerdere mensen aanwezig.

Niet op het schoolplein 

Het hele gebeuren vond niet plaats op het schoolplein, maar tussen de school en het Titus Brandsmakwartier in. Volgens politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk van politie Zeeland-West-Brabant heeft de jongen het juiste gedaan.

Verdachte situaties doorgeven aan de politie 

Er zitten meerdere basisscholen en kinderdagverblijven aan de Generaal Hakewill Smithlaan. De scholen hebben de ouders gewaarschuwd en gevraagd om verdachte situaties door te geven aan de politie.

Meerdere basisscholen geven aan de man gezien te hebben, maar Van Hooijdonk waarschuwt voor het zaaien van paniek. “Tot nu toe gaat het om één kind. Misschien dat er nu meldingen gaan komen van andere kinderen die iets gezien hebben, maar er is geen reden voor paniek.”

Gesprek met de leerlingen 

De schoolbesturen hebben leraren en ouders ingelicht over het voorval. De klassen gaan het gesprek hierover ook aan met de leerlingen. Directeur Marieke Anthonisse van cbs Acaciahof vindt dat kinderen moeten weten dat niet iedereen de juiste bedoelingen heeft. “Hoe meer mensen alert zijn, hoe beter.”

Politie sluit onderzoek naar vermeende kinderlokker 

Na het weekend heeft de politie geen verdere aanwijzingen ontvangen over de mogelijke kinderlokker in Middelburg. Er is de afgelopen dagen wel veel onderzoek gedaan en ook zijn er verschillende camerabeelden nagekeken. Een woordvoerder van de politie laat weten dat er geen aanknopingspunten zijn voor nog meer onderzoek. "We hebben verschillende meedenktips ontvangen, maar dat heeft niets concreets opgeleverd." De politie sluit nu dan ook het onderzoek naar de kinderlokker. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk