Achtstegroepers lossen in nieuw programma problemen in Nederland op

In Nederland barst het van de problemen: we bewegen te weinig, het zwerfafval hoopt zich op, er zijn steeds meer eenzame ouderen, de bijen sterven uit en ga zo maar door. Die oude politici in Den Haag maken er een zooitje van en weten niet meer waar ze moeten beginnen om de puinhoop op te ruimen. Hoog tijd dus voor een frisse wind. In ‘Groep 8 aan de Macht’ krijgen groep 8’ers de touwtjes in handen om Nederland een stukje beter te maken. Dat meldt BNNVARA.

Presentatoren Emma Wortelboer en Sahil Amar Aïssa gaan in zes afleveringen langs bij zes verschillende groepen 8 die zich buigen over een lokaal- of landelijk probleem. Van het neerzetten van nep-agenten om roekeloze bestuurders af te schrikken tot het regelen van een olifant om bejaarden op te vrolijken; geen idee is te gek voor onze jonge genieën. ‘Groep 8 aan de Macht’ is vanaf zondag 17 maart wekelijks om 18.40 uur te zien bij BNNVARA op NPO Zapp.  

Automobilisten lappen verkeersregels aan hun laars 

In de eerste aflevering zijn Emma en Sahil bij een groep 8 in Raamsdonk. De automobilisten lappen hier alle verkeersregels aan hun laars. Ze rijden te hard, parkeren overal én er zijn niet genoeg zebrapaden. Onze knappe koppen hebben er genoeg van. Ze gaan de straat op om het dorp eindelijk veilig te maken, maar hoe pakken ze dit aan?

Door: Nationale Onderwijsgids 
Beeld: BNNVARA