Basisscholen kunnen zich weer aanmelden voor de Nationale Buitenlesdag

Op 9 april organiseert IVN Natuureducatie weer de Nationale Buitenlesdag! Buiten lesgeven is niet alleen heel leuk, het is ook gezond en goed voor de ontwikkeling van de leerlingen. Dit jaar staat de dag in het teken van voedseleducatie. Meld je aan en ontdek met jouw klas waar ons voedsel vandaan komt tijdens de Grote Pieperles! Of ga aan de slag met één van de 70 andere buitenlessen. Dat meldt de Gezonde School.

Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 5 kinderen denkt dat aardappels aan bomen groeien. Tijd om met de klas te ontdekken waar ons voedsel eigenlijk vandaan komt. In samenwerking met de Week van de Schooltuin (8 t/m 12 april) wordt de Grote Pieperles aangeboden, met een digitale introductie door boswachter Tim van KRO-NCRV. Een groen of grijs schoolplein, schooltuin of geen schooltuin, álle basisscholen kunnen meedoen! De les geschikt voor zowel onder-, midden- als bovenbouw.

Buitenles met boswachter Tim

Meld je jouw klas voor 19 maart aan? Dan maak je dit jaar kans op 1 van de 12 Pieperpakketten of zelfs een geheel verzorgde buitenles met boswachter Tim.

Door: Nationale Onderwijsgids