Jeugdtheaterschool Garage TDI geeft gratis proefles

De theaterschool is er voor iedereen van 6 t/m 18 jaar oud. De proefles is geschikt voor iedereen die op een leuke manier wil leren toneelspelen, meldt Dagblad van het Noorden. Aanmelden voor een proefles is nog steeds mogelijk.

Bij de Theaterschool leren kinderen hoe ze als een echte acteur op het podium moeten staan. Je leert je inleven in verschillende rollen en je maakt verrassende scènes. Als klap op de vuurpijl wordt aan het einde van elke periode een voorstelling gegeven aan het publiek. 

De opzet van de theaterschool

De jongeren van de jeugdtheaterschool gaan tijdens hun lessen aan de slag met het opzetten van een toneelstuk. De meeste toneelstukken hebben 2, 3 of 4 aktes met pauzes tussendoor, maar bij deze theaterschool is dat niet het geval. Het toneelstuk is een zogenoemde eenakter. Dit experiment wordt opgevoerd tijdens het Young XPeriment Festival uit Hoogeveen.

Bij de theaterschool van Garage TDI kan men dus in brede zin kennismaken met de theaterwereld. Er zijn wekelijks lessen beschikbaar voor de eerder genoemde leeftijdscategorieën. Daarnaast biedt de jeugdtheaterschool jaarlijks extra activiteiten. Tijdens de lessen op Garage TDI staan er altijd een aantal dingen centraal: fantasie, plezier, ontdekken en samenspel. Er wordt door het bedrijf aangegeven dat dit echt de uitgangspunten zijn van de lessen.

De doelstellingen van de theaterschool

De doelen van het bedrijf zijn: voorstellingen en workshops geven op een educatieve manier. Ook hopen ze kinderen en jongeren enthousiast te maken voor theater. Ze maken graag prikkelende dans en theatervoorstellingen. Ook hopen ze bruikbaar lesmateriaal te kunnen ontwikkelen voor basisscholen. Ze hopen alle jongeren uit noordoost Nederland een theateropleiding aan te kunnen bieden, als een springplank voor een eventuele hbo-theateropleiding.

De theaterschool heeft meerdere vestigingen in het noorden van Nederland. Het bedrijf is gevestigd in Coevorden, Hoogeveen, Norg, Meppel, Assen en Beilen. Geïnteresseerd? Je kan je opgeven voor een eventuele proefles via de eerder vermelde link.

Door: Nationale Onderwijsgids/Parris Fokkema