Brandstichting en ingegooide ruiten bij kindcentrum Regenboog

Kindcentrum Regenboog in Nootdorp heeft in korte tijd te maken gehad met drie verschillende incidenten. Op twee locaties zijn er ruiten ingegooid en is er een poging tot brandstichting gedaan. Op de avond van 20 februari was het weer raak. Toen werd op enkele meters van de schoolgebouwen een auto in brand gestoken. Momenteel is de school nog gesloten vanwege de krokusvakantie, meldt Omroep West.

Het vandalisme begon afgelopen weekend, op de locatie aan de Koningin Julianastraat in Nootdorp. Op deze locatie zijn meerdere ruiten ingegooid en is er geprobeerd om brand te stichten. Het schoolgebouw heeft aan meerdere kanten schade opgelopen. Op maandagavond 19 februari was de andere locatie het doelwit. Bij de Sytwinde in Nootdorp waren er ook al ruiten ingegooid. Ook waren er bruinzwarte plekken op de ruiten te zien. Het heeft alles weg van brandschade.

Reactie op de incidenten

Harry Bosma van Octant reageert op deze incidenten. Hij geeft aan dat het vervelend is wat er allemaal is gebeurd, maar zegt ook opgelucht te zijn dat de vernielingen aan de buitenkant van het gebouw hebben plaatsgevonden. Octant, het bedrijf waar Bosma werkt is de organisatie waar de scholen onder vallen.

Op dinsdagavond 20 februari, werd er een auto in brand gestoken. Het gebeurde op zo’n dertig meter afstand van het schoolgebouw aan de Sytwinde. Een getuige is niet te spreken over al deze incidenten die in korte tijd hebben plaatsgevonden. Hij geeft aan dat er veel beter beveiligd had moeten worden. Hij vindt dat er een dag na zo’n incident gepatrouilleerd had moeten worden. Op die manier had je de incidenten van de laatste dag eventueel kunnen voorkomen.

De politie is druk bezig met een onderzoek naar de eventuele dader(s). Ze hebben nog geen idee of de incidenten iets met elkaar te maken hebben. Hierdoor kon een woordvoerder ook nog niet inhoudelijk reageren op deze zaak. 

Door: Nationale Onderwijsgids/Parris Fokkema