Schoolkinderen bezoeken ziekenhuis CWZ mét favoriete knuffel

Maandag kwamen vijftig schoolkinderen met hun favoriete knuffel naar ziekenhuis CWZ. Het CWZ liet kleuters op een speelse manier kennismaken met het ziekenhuis en alles wat daarbij hoort. Op deze manier leren zij dat ze niet bang hoeven te zijn voor ‘witte jassen’ en ziek zijn. Voor artsen in opleiding, ofwel de berendokters, was het zogenoemde Teddy Bear Hospital dé kans om ervaring op te doen in de omgang met jonge kinderen. Dit meldt Omroep Gelderland. 

Ieder jaar doen meerdere ziekenhuizen mee met het Teddy Bear Hospital. De nadruk lag dit jaar op het begrijpen van kinderen. Immers, hun fantasie is soms moeilijk te behappen voor artsen. Vijftig medisch studenten van het CWZ deden daarom maandag mee.

Stap voor stap

Het CWZ dat maandag dus een andere naam droeg, ontving vijftig schoolkinderen. De studenten aan wie zij gekoppeld werden, namen de rol van berendokter op zich. Samen gingen ze in een vraaggesprek de diagnose van de zieke knuffel achterhalen. Daarna gingen ze naar bijvoorbeeld de knuffel-Ok, gipskamer of knuffelapotheek. Bij iedere stap werd voor de kleuters duidelijker wat er in het ziekenhuis gebeurt om iemand beter te maken.

Met welke klachten de knuffels binnenkwamen? Een knuffelbeer had vlinders in de buik die verwijderd moesten worden, een konijn had keelpijn waar gips omheen moest en een olifant had simpelweg pijn aan zijn slurf.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky