Unieke kans voor scholen Druten: meer budget voor lessen buiten schooltijd

De scholengroep Groeisaam, waar diverse basisscholen in het Gelderse Druten onder vallen, organiseert al langer veel verschillende lessen buiten de schoolmuren om. Hierbij kun je denken aan lessen over eten en cultuur, maar gaan de leerlingen ook samen met hun docenten de natuur in. Dit jaar krijgt de scholengemeenschap een unieke kans, want ze krijgen van de gemeente 43.000 euro per jaar om deze bijzondere lessen buiten schooltijd uit te blijven voeren. Dit meldt De Stentor.

Pot met geld in plaats van losse subsidies
Voorheen deed Groeisaam losse subsidieaanvragen om de extra lessen aan te bieden aan haar leerlingen. Er is nu echter besloten om één grote pot met geld beschikbaar te stellen voor lessen over natuur en milieu, muziek, cultuur en voedsel. Dit biedt de scholen meer vrijheid in hoe zij hun lessen wensen in te richten en op welke onderwerpen zij de focus willen leggen met hun buitenschoolse activiteiten.

Bijeenkomst schooldirecteuren en aanbieders lessen

Binnenkort wordt er een bijeenkomst georganiseerd om de schooldirecteuren van de Drutense basisscholen voor te stellen aan de aanbieders van de lessen. Zo kunnen de directeuren kennismaken met de verschillende organisaties die zich inzetten voor bepaalde thema’s, en het diverse lesmateriaal dat zij inzetten om leerlingen te betrekken.

Door: Nationale Onderwijsgids / Fleur Zomer